Nieuws

Nieuws

 

2014

We zijn overgegaan tot de aanschaf van een Vredo doorzaaimachine met een grote werkbreedte in combinatie met een Evers frontwiedeg. Voordeel van de machine is dat de wiedeg het dode gras uit de zode trekt, waarna de Vredo doorzaaimachine in mooie strakke sleuven het graszaad in de bodem zaait. Daarnaast hebben we gekozen voor een speciale rol, een packerringrol. Deze drukt de bodem na het doorzaaien weer mooi aan, zodat het vocht in de bodem blijft voor optimale kieming van het zaaizaad. Deze rol versmeert de bodem niet zoals gladde rollen wel doen. Het voordeel van het graszaad in de bodem te brengen, is dat de vogels niet gevoerd worden met het dure zaaizaad. Met deze machine kan ook klaver gezaaid worden.

 

 

 

 

2013

In  seizoen 2013 werken we met een nieuwe Claas Lexion combine. Een van de Claas Dominators is ingeruild. De nieuwe Lexion is voorzien van allerlei technische snufjes, opbrengstmeting, vochtmeting, etc.

De machine kan allerlei gewassen dorsen. De eerste ingebruik name was namenlijk in de bloemzaadjes (korenbloem). Er zit een vario-maaibord voor met eventueel kantmessen om ook koolzaad goed te kunnen dorsen.